Cornuri cu virsli(carnaciori)

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 11 Ian 2015 | 7895 vizualizari

 

Virsli sunt carnaciori traditional din carne de oaie sau carne de capra. Cei preferati de mine sunt cei de Salas sau cei de Brad. Imi aduc aminte de copilarie cand se gaseau peste tot, la toate festivitatile la care participam pe vremea aia, mai ales la nelipsitele excursii anuale la Gorunul lui Horea de la Tebea...

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 200 ml lapte caldut
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 50 gr unt moale
  • 420 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • pentru umplut:
  • 3-4 lingurite din mustarul preferat
  • 8-10 bucati virsli
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu virsli(carnaciori):

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Am spreyat un vas cu ulei de floarea soarelui, am asezat aluatul in vas, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la loc caldut sa dospeasca 20 minute. 

Virslii i-am fiert in apa clocotita pentru aproximativ 5 minute. I-am lasat sa se racesca si i-am taiat in jumatati. Am pus jumatate de aluat pe masa de lucru, eu folosesc o planseta din silicon, am intins aluatul intr-un triunghi, am taiat marginile cu un cutit, am asezat un carnacior masurand astfel aluatul sa stiu cat de lat sa-l tai. Am uns fasia de aluat cu putin mustar, am taiat in patrate, am pus carnaciorul, am rulat si am asezat fiecare bucata in tava captusita cu hartie de copt. Am dat tava cu cornuri la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute. Se servesc calzi sau reci, la micul dejun, cina sau pachetel....sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

virsli se pot inlocui cu carnaciorii preferati sau traditionali din zona voastra

2

mustarul poate fi inlocuit cu ketchup

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu virsli(carnaciori)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Rocsi 1

12.01.2015, 10:53

catarosh 1

27.05.2015, 22:11

...am facut azi aceste cornuri...au iesit bestial de bune si de aspectuase pot spune...Multumesc ,Simona! ...

Lina24 1

30.12.2015, 06:46

bub , bun

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cornulete sarate cu Ceva Fin de la Delaco